dimarts, 17 de març del 2009

NEDADORS IMPORTANTS



JOHNNY WEISSMÜLLER
Johnny Weissmüller Kersch va néixer el 2 de juny del 1904 a Banat, i va morir al 20 de gener de 1984. Va ser un dels millors nadadors a nivell mundial durant els anys 20. Va guanyar 5 medalles olímpiques i 1 de bronze. També guanyà 52 campionats nacionals d’Ustats Units i va establir un total de 67 récords mundials






MARK SPITZ
Mark Spitz va néixer el 10 de febrer de 1950 a California. Mark és un nadador nortamericà que va guanyar set medalles d’or en els jocs Olimpics de Munich de 1972, i entre aquells triomfs va fer un récord mundial.
Va apendre a nadar gràcies al seu pare que el va ensenyar i entrnar.






SHANE GOULD
Shane Gould va néixer el 23 de Novembre de 1956 a Australia. En els Jocs Olimpics de 1972 a Munich, va guanyar tres medalles d’or, una de plata i una de bronze. Amb 16 anys es va retirar de la natació professional.



MICHAEL FRED PHELPS
Michael Fred Phelps (30 de juny de 1985 a Baltimore, Maryland) és un nedador nord-americà que posseeix rècords mundials en diferents proves. Phelps va guanyar vuit medalles (sis d'or, dues de bronze) als Jocs Olímpics d'estiu 2004 a Atenes, i va igualar el rècord de més medalles a unes Olimpíades, un rècord fixat per Alexander Dityatin el 1980. Els títols internacionals del nedador, juntament amb els seus rècords mundials, han fet que actualment sigui considerat per molts el millor nedador de la història.
Phelps s'ha qualificat a vuit proves de natació als Jocs Olímpics d'estiu de 2008 a Pequín, i ha superat el rècord de Mark Spitz de set medalles d'or a unes Olimpíades. El 13 d'agost de 2008, Phelps havia guanyat quatre medalles d'or a Pequín, fixant nous rècords mundials en les quatre proves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada