dimarts, 17 de març del 2009

LES DIFERENTS TÈCNIQUES DE LA NATACIÓ

CROL
Es l’estil que permet major velocitat, donat que posa en moviment, de forma continua, braços i cames en una alternança ritmica que no deixa espais buits.
El Moviment de cames.
Les cames s’han de moure alternativament picant la superfície de l’aigua. Es necessari que només surti de l’aigua el taló. Si surt el peu i part de la cama, s’estarà fent mes força de la necessària. L’impuls provocat per el movimient de les cames es constant i uniforme.
Moviment de braços
El colze surt de l’aigua i va amunt i endavant. La mà queda més baixa que el colze, i quan passa per l’alçada de l’espatlla, el braç comença l’extensió
Entra la mà per davant la cara (20 – 30 cm) buscant la línia central del cos, les puntes dels dits entren primer.
El palmell de la mà mira cap a fora, amb un angle d’atac d’uns 30 – 40 º (a partir de posició plana). Quan surt un braç de l’aigua, l’altre braç, comença a fer el maviment sota l’aigua per després sortir
El nedador pot respirar quan surt el braç dret o l’esquerre, depenent del que li vagi millor




BRAÇA
Moviment de cames

Es comença amb els peus junts i estirats. Els gonolls es flexionen amb els turmells junts. Quan ja no es pot flexionar més, els turmells se separen i les cames s’estiren i quan ja estan estirades s’ajunten els turmells i es torna a repetir el moviment
Moviment de braços
Les mans orientades cap a fora s’estiren. Se separen seguint un moviment curvilini i es tornen a ajuntar a l’altura del pit on es tornen a estirar per fer un altre cop el moviment.
Per cada braçada correspon un moviment de peus.




ESQUENA

Moviment de cames
El moviment dels peus d’esquena es igual que el de crol amb la diferència que es fa boca amunt. Es realitza un movimient altern amb les cames completament rectes.
Moviment de braços
En vertical sense flexió del colze surt el primer braç de l’aigua començant amb el dit gros. El braç dona tota una volta, passa rossant les orelles i entre a l’aigua amb el dit petit. Quan un braç està a l’altura del cap, comença a sortir l’altre.





PAPALLONA
L’estil de papallona és molt igual a la del crol en la acció de braços i cames, amb diferència de que aquests es mouen simultaneament.
Moviment de cames
Les cames juntes i paraleles fan una acció simultania. Es fan dues patades per braçada. La segona de forma descendent serveix per propulsar els braços, hi ha un major grau de flexió de l’articulació de genoll i turmell que en crol.
Moviment de braços
Els dos braços simulàniament surten de l’aigua amb una flexió de colze amb menys angle que el crol entren pel davant del cap, i els palmells de les mans orientats cap a fora, amb un angle d’atac d’uns 45º després de l’entrada els braços s’enfonsen i realitzen una extensió cap a davant buscant profunditat. Fan un moviment com el del forat d’una clau i es donen impuls per tornar a sortir a l’exterior



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada